Hoorns

Deze voorstelling is geïnspireerd op het stuk Rhinoceros (1959) geschreven door Eugene Ionesco, een van de meest bekende absurdistische toneelschrijvers. Nu, in 2012, spelen zeven studenten van Musicaltheater, een moderne bewerking van dit stuk met teksten van Justus van Oel. 

In HOORNS van Nina Jilesen wordt een stad overspoeld door ontzagwekkende, lawaaiige en opzienbarende monsters. Vier vrouwen en een man, die hun werkdagen slijten op een suf kantoor bedwingen hun angst met roddeljournalistiek en filosofisch geneuzel. Maar de één na de ander laat zich verleiden door de massahysterie en verandert in ‘zo’n ding’. De kudde hersenloze monsters groeit met het uur. Slechts het hoofdpersonage Benthe gaat de strijd aan met de niet-denkende massa. Zij wil een mens blijven. Maar hoe sterk is de eenzame denker...?

Een absurd schouwspel van transformaties. Al met al, een kleurrijke, bewegelijke en muzikale voorstelling , als in een droom,.. gemaakt in een eigen stijl.

SPEL: Michéle Leijten, Ted Wijnen, Lien Focke, Linn Stil, Olivier Bracke, Janouk Kelderman en Anne Appelo. Met Juriaan Achthoven en Brenda van Geffen.

Idee, concept, kostuum & decor
Regie: Nina Jilesen


Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast