Articles in Category: Showreel

 

HOORNS

Hoorns

Deze voorstelling is geïnspireerd op het stuk Rhinoceros (1959) geschreven door Eugene Ionesco, een van de meest bekende absurdistische toneelschrijvers. Nu, in 2012, spelen zeven studenten van Musicaltheater, een moderne bewerking van dit stuk met teksten van Justus van Oel. 

In HOORNS van Nina Jilesen wordt een stad overspoeld door ontzagwekkende, lawaaiige en opzienbarende monsters. Vier vrouwen en een man, die hun werkdagen slijten op een suf kantoor bedwingen hun angst met roddeljournalistiek en filosofisch geneuzel. Maar de één na de ander laat zich verleiden door de massahysterie en verandert in ‘zo’n ding’. De kudde hersenloze monsters groeit met het uur. Slechts het hoofdpersonage Benthe gaat de strijd aan met de niet-denkende massa. Zij wil een mens blijven. Maar hoe sterk is de eenzame denker...?

Een absurd schouwspel van transformaties. Al met al, een kleurrijke, bewegelijke en muzikale voorstelling , als in een droom,.. gemaakt in een eigen stijl.

SPEL: Michéle Leijten, Ted Wijnen, Lien Focke, Linn Stil, Olivier Bracke, Janouk Kelderman en Anne Appelo. Met Juriaan Achthoven en Brenda van Geffen.

Idee, concept, kostuum & decor
Regie: Nina Jilesen


Kind van de grond

Kind van de grond (9+)

Kind van de grond is een kleurrijke, mysterieuze voorstelling die balanceert tussen werkelijkheid en fantasie. Over hoe je verder moet, als iemand die je lief hebt dood gaat, en de troost van fantasie. Idee, concept en regie: Nina Jilesen
Beschrijving
Aaltje’s broer is drie maanden en vier dagen geleden overleden.
Hij is niet meer hier. Maar waar is hij dan wel? Aaltje kan zich niet voorstellen
dat hij helemaal weg is. Sinds zijn dood, willen haar ouders het niet meer
over Tobias hebben. Ze geven geen antwoord op haar vragen over de dood
en ze doen alsof Tobias er nooit geweest is. Haar moeder ligt de hele dag
op de bank en haar vader kookt ineens, dus ze eten ook nog vies.
Aaltje besluit op zoek te gaan naar haar broer en vindt hem bij de rivier
waar hij is verdronken. Hij is niet alleen. Hij is daar met een groepje kinderen
dat leuke spelletjes speelt. Aaltje blijft misschien wel liever bij die kinderen
dan dat ze terug naar huis gaat.

 

Reacties:

Gerard Smit20 jun 2013

Ontroerende,authentieke, maar toegankelijke voorstelling. Heel erg goed geschreven, bedacht en uitgevoerd. Je voelt dat het een persoonlijk verhaal is. Prachtig samenspel van kinderen en volwassenen. Slechts één groot bezwaar: voorstelling is veel te kort, ik had nog wel een uur langer willen kijken. Maakt nieuwsgierig naar makers!

Yvonne Bergwerff09 jul 2013

Indrukwekkende voorstelling die mij tot tranen beroerde aangezien dit voor mij een persoonlijke, herkenbaar verhaal was. Prachtige voorstelling! Hoort zegt het voort! Bijzonder spel, mooie entourage. Jammer dat ik zover weg woon, zou de voorstelling graag nogmaals zien.

Nicolle Visschers03 aug 2013

Een prachtige voorstelling en zeer goed gespeeld. Je voelt het verdriet en de machteloosheid van de ouders en Aaltje die nog zo graag bij haar grote broer zou willen zijn. De wereld die zij voor zichzelf creëert en waarin ze toch nog haar broer kan zien is zeer goed verbeeld. Absoluut een aanrader om te gaan kijken!

Bert ter Groot04 aug 2013

Zeer indrukwekkend voorstelling. Goed gespeeld door de kinderen.

Nieks07 aug 2013

Met mijn zus enorm genoten van deze voorstelling, ontroerend. Toptalenten! Mooi verhaal - mooi uitgevoerd.

Quality Time

QualityTime:
Huiskamertheater!

Wie is de beste? De snelste? De populairste? De meest muzikale? De meest intelligente? Er heerst altijd concurrentie. We nemen het zelfs mee naar huis. Paradoxaal genoeg toont de ego-cultuur waarin we leven juist het gebrek aan ego, het ontbreken van de overtuiging dat we iemand zijn.


Neem, net na de kerst, een kijkje achter de voordeur bij een jong, modern, op het eerste gezicht succesvol gezin wat op exploderen staat. 

In de vorm van een experimenteel onderzoek heeft Nina Jilesen (afstuderende aan de Academie voor Theater) gewerkt met het script van Quality Time, geschreven door Joan Nederlof (bekend van de Mug met de Gouden tand) Huiskamertheater: Rijkevoortseweg 6, Boxmeer
Spelers: Melle Sjoerdsma, Nikee Corstens, Thijs van Elten en Eline Brunekreeft.
Regie: Nina Jilesen


Reacties:

 

Babz Verhoeven
Nina en acteurs, ik h
eb zo ontzettend van de voorstelling genoten. Ik vond het subliem! Als jullie nog meer voorstellingen mogen spelen laat het me weten, dan ben ik er graag nog een keer bij om mezelf van de wereld te lachen en te verbazen ;) 


Willy de Kurver
Ha Nina,
Mooie foto's! Heb erg genoten van de voorstelling, knap gedaan. Succes met je laatste half jaar en ik kom graag naar je eindproductie kijken.

Inge Kollau

Wij hebben erg genoten! Zo herkenbaar wat er in een gezin om kan gaan! Onze complimenten!

Sandra Broekmans
Nina, dank voor de onzettend leuke avond! Voor iedereen die er niet was; jammer, je hebt iets gemist. Mooi werk. Bijzondere ambiance. Frisse acteurs. Meesterlijke tekst. Goed gedaan!

Saskia Bongaards
Nina het was super!!! Ik zit nog na te genieten.

Charlot Verheijen
Klasse! Kippenvel, erg goed!

Mariette Wijnhoven  
Wij hebben er van genoten!!!! Dat belooft wat voor de toekomst! 

Mila Manders  
Super Nina, nogmaals gefeliciteerd met deze mooie prestatie! 

Fleur Jacobs  
wij hebben genoten. Wat een regiewerk en je goede acteurs. 

Jacqueline Manders  
Heeeel professioneel. Geweldig. Had het niet willen missen! Proficiat! Wij zijn heel trots op jou!

Lidwien Engel
‎"Neem, net na de kerst, een kijkje achter de voordeur bij een jong, modern, op het eerste gezicht succesvol gezin wat op exploderen staat." Wij hebben een indrukwekkende voorstelling gezien die de omschrijving geheel waarmaakte! Complimenten!


Henk Pol · 
Een ontroerend stuk met een geweldige cast en regie!!! Thanx