Presentatietraining 

presentatietrainingenSpreken in het openbaar, Speechen, Pitchen, Presenteren...

 

Waarom een training?

Je hebt iets boeiends te vertellen maar, helaas, van dat zo goed voorbereidde verhaal, blijft maar 7% hangen door de letterlijke tekst. Of de rest overkomt en indruk maakt wordt bepaald door de manier waarop je het vertelt en je lichaamstaal. En die ‘rest’ is wel 93% van je verhaal. Daar is aan te werken!

Presentatietraining is dus erg nuttig wanneer je een beroep hebt waar je vaker op de voorgrond moet treden of een belangrijke presentatie in het vooruitzicht hebt. In de training leer je krachtig over te komen bij bijvoorbeeld een presentatie, speech, lezing, verdediging, (elevator)pitch of sollicitatie.
Ook camera presentatie voor; bedrijfsfims, videoblog of t.v. (etc.) is eventueel onderdeel of hoofdonderwerp van een training.


Buiten het professionele gebied is het bevorderlijk om bewust naar jezelf te leren kijken, hoe je overkomt en of dat is wat je wilt.

Hoe word je gecoacht?

De trainingen zijn privé of in groepsverband. De individuele trainingen zijn zeer persoonsgericht waardoor grote stappen gezet kunnen worden. Om een persoonlijke afspraak te maken, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Geadviseerd wordt minimaal 4 trainingen waarin je in een veilige sfeer, de basishulpmiddelen toegereikt krijgt voor presenteren, speechen, pitchen, spreken in het openbaar of voor camera (video-blog).  Er wordt ook gekeken naar 'algemeen voorkomen', wat straal je uit, hoe komt dat over? Hierin wordt bewustwording gecreëerd. Dit laatste is essentieel om representatief op de werkvloer te verschijnen.

Presentatiecoach Nina gebruikt haar theaterachtergrond door 'spelenderwijs' te oefenen met presenteren. Soms zet zij dit als middel in door als verschillende personages te presenteren. Je wordt gecoacht en gaat op zoek naar datgene wat aansluit bij je persoonlijkheid en waar je kracht uit kunt halen. Daarnaast is er de noodzakelijke techniek: je krijgt technische opdrachten voor stemgebruik, fysiek, mimiek en expressie, waar je houvast aan kan ontlenen. In de eerste training wordt je persoonlijke werkdoel geformuleerd. Er is aandacht voor het persoonlijke werkpunt, dit kan zijn: ademhaling (hoog i.v.m. spanning), articulatie, fysieke basisspanning/houding, energie, ruimtegebruik, mimiek/expressie, stemgebruik (intonatie etc.), spanning/angst, tekstbegrip, etc. In een ontspannen en veilige sfeer word je op weg geholpen, stap voor stap met praktische tips en trucs.

Inhoudelijk wordt er dicht bij het vakgebied gebleven van de persoon die de presentatietraining krijgt. De trainingen zijn persoonsgericht want iedereen heeft zijn eigen presentatiemanier, in de trainingen worden de sterke punten versterkt en centraal gesteld. Als je spreekt voor een publiek is het je taak om wat extra energie te geven, er een 'schepje bovenop doen'. Jij staat niet in 'privé-persoon' te speechen of te presenteren maar bent in functie van de presentator; jij dient de boodschap over te brengen. Om uiteindelijk heel dicht 'bij jezelf' te blijven en natuurlijk te spreken mét die extra energie. 

Wat leer je?

Je leert hoeveel invloed stemgebruik en ademhaling heeft en hoe je invloed kan uitoefenen op je fysieke instrument. Door oefeningen wordt er bewustwording gecreeerd. Ook leer je hoe je de technische vaardigheden die je hebt opgedaan kan uitvoeren en controleren. Het wordt aanbevolen de oefeningen thuis te reproduceren zodat de vaardigheden getraind worden en uiteindelijk beklijven, in je systeem raken.

 • Doelgericht voorbereiden
 • De functie/rol aannemen van 'de presentator'
 • Overwinnen van onzekerheden
 • Je eigen regisseur zijn
 • Kracht en enthousiasme uitstralen
 • Binden en boeien van toehoorders
 • Effectief en duidelijk communiceren

Voor wie?

Nina heeft al vele instanties, bedrijven en particulieren geholpen om met meer rust en zelfverzekerdheid te presenteren, pitchen en speechen. Nina geeft individuele trainingen maar ook aan kleine groepen. Bedrijven, Onderwijsinstellingen, Gezelschappen, Verenigingen, en Particulieren,- groepen etc., kunnen zich hiervoor aanmelden. Stuur een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en vraag een vrijblijvende offerte aan.


!!! De training wordt vaak vergoed door de werkgever !!!

presentatievaardigheden nijmegen presenteren presentatietraining

 

 

 

 

 

 

 

 

Jezelf uniek presenteren geeft een flinke carriereboost !

Neem vrijblijvend contact op met  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. om te bekijken wat ze voor je kan betekenen tegen welke prijs.

 
 

Locatie:

De privé presentatietrainingen worden gegeven bij Nina Jilesen (presentatiecoach) aan huis- in een mooie studio/praktijkruimte, dichtbij het centrum van Nijmegen. De ruimte is voorzien van theaterlicht en eventueel microfoon etc., heeft een prettige akoestiek en alle voorzieningen om productief aan het werk te gaan. 
Adres: van Spaenstraat 4, 6524 HL, Nijmegen

Voor groepstrainingen wordt er een mooie theaterzaal afgehuurd in bijvoorbeeld filmhuis LUX-Nijmegen.
 
 
*Op alle diensten van Nina Jilesen - Acteerlessen Nijmegen zijn de Algemene Voorwaarden van toepassing.

Reacties (12)

 • van Dijk, Helmond. - Bedrijfskundige en bestuurder

  van Dijk, Helmond. - Bedrijfskundige en bestuurder

  20 maart 2018 op 16:11 |
  Na verschillende presentatie training bureaus te hebben benaderd kwam ik op de website van Nina terecht.

  Nina's opzet van presentatie trainingen sprak mij zeer op basis van haar klantgerichtheid, haar uitgebreide (theater) ervaring en haar insteek om op een authentieke manier een presentatie training te kunnen samenstellen. Het eerste contact verliep snel , Nina weet goed in kaart te brengen waar en wat de manco's zijn en hoe en wat het gewenste doel voor de kandidaat eruit moet zien. Op basis hiervan worden stap voor stap de diverse presentatie onderdelen op verbaal als non-verbaal, fysiek en mentaal gebied geanalyseerd en verbeterd.

  Dit alles heeft mijn ogen geopend en elke dag heb ik hier (naast presenteermomenten) veel baat bij.
  Ik heb reeds een follow-up / opfris cursus geboekt bij Nina want voor mij is deze presentatietraining een absolute een aanrader voor iedereen die op zoek is naar een dergelijke training!

  -van Dijk, Bedrijfskundige en bestuurder, Helmond-

  antwoord

 • Amalia Kinderziekenhuis - Jessica Vogel, Centrummanager

  Amalia Kinderziekenhuis - Jessica Vogel, Centrummanager

  27 februari 2018 op 13:02 |
  Vanuit het Radboudumc, Amalia kinderziekenhuis hebben we met 4 collega’s de presentatietraining bij Nina gevolgd. De training bestond uit een mooie mix tussen 3 individuele trainingen en vervolgens 3 groepstrainingen. Nina kiest een originele insteek door de “acteur” in je naar boven te halen in combinatie met aandacht voor zelfkennis en authentiek gedrag. Ze creëert een veilige omgeving, waarbij ze creativiteit met planmatigheid combineert. Ze is straight in het geven van feedback en schroomt niet om directief de vinger op verbeterpunten te leggen. Kortom een gave en nuttige training.

  Namens de collega’s van het Radboudumc, Amalia kinderziekenhuis
  Jessica Vogel, centrummanager

  antwoord

 • Babs - Commercial Director Pavo

  Babs - Commercial Director Pavo

  15 december 2017 op 09:33 |
  Absoluut een aanrader voor iedereen die met spreken in het openbaar wat meer comfort wil bereiken! Nina heeft een prettige persoonlijke werkwijze. Ze heeft me handvatten aangereikt om toe te passen in het dagelijkse leven. Ik kijk met veel plezier terug op haar leerzame trainingen!

  Babs
  Commercial Director Pavo

  antwoord

 • Jos Rademakers- Directeur ARK Natuurontwikkeling

  Jos Rademakers- Directeur ARK Natuurontwikkeling

  29 oktober 2017 op 12:48 |
  De presentatietraining bij Nina was uitermate leerzaam. Nina pakt haar trainingen professioneel, doortastend én doeltreffend aan.
  Reeds de eerste les werd mij duidelijk dat er met een goed stemgebruik, houding en voorbereiding veel te verbeteren is. Maar vooral ook dat ik het ook daadwerkelijk kan! Dat ik het dus wél in mij heb. Wow: in plaats van onverstaanbaar gemompel komt er opeens een ver reikende stem uit. Die ervaring was ontzettend motiverend én leerzaam.
  En zo ook de volgende lessen steeds weer. Nina vertelt niet alleen hoe het zou moeten. Ze laat je ervaren dat het ook werkt. Echt top!
  En nu dus oefenen, blijven oefenen, om het mij echt eigen te maken...
  Dank Nina voor de leerzame uren..

  Jos Rademakers, ARK Natuurontwikkeling, Nijmegen.

  antwoord

 • Marloes de Vink - persvoorlichter Radboudumc

  Marloes de Vink - persvoorlichter Radboudumc

  09 december 2016 op 16:05 |
  Presenteren vind ik altijd erg spannend. Ik praat te snel, mijn adem zit hoog en ik ben blij als het voorbij is. Ik heb Nina benaderd om meer comfort te krijgen bij het geven van presentaties. In vier sessies (twee individueel en twee met een collega) heeft ze me dat comfort gegeven, juist door me op bepaalde momenten uit mijn comfortzone te halen. Nina gaat praktisch te werk, geeft duidelijke feedback en kijkt goed naar de persoon die ze voor zich heeft. Ik ga nu met meer vertrouwen en beter voorbereid een presentatie in. Een erg nuttige en leuke training dus!

  -Marloes de Vink, persvoorlichter Radboudumc.-

  antwoord

 • Anne van Kessel - wetenschapsvoorlichter Radboudumc

  Anne van Kessel - wetenschapsvoorlichter Radboudumc

  08 december 2016 op 16:15 |
  Ik heb een vierdelige presentatietraining bij Nina gevolgd. Twee sessies waren individueel en twee samen met een collega. Erg prettig dat de training zo voor ons op maat kon worden gemaakt!
  Ondanks dat ik niet alle oefeningen altijd heb gedaan vanwege de drukte, heb ik erg veel aan de trainingen gehad. Nina gaat praktisch te werk, geeft veel feedback die je direct toe kunt passen. Inmiddels ben ik alweer een aantal presentaties verder en ik sta een stuk zekerder voor de groep. Een aanrader!

  - Anne van Kessel, wetenschapsvoorlichter Radboudumc -

  antwoord

 • Jack- Business Analist bij Alliander

  Jack- Business Analist bij Alliander

  05 juni 2016 op 19:51 |
  Deze training was precies wat ik nodig had, omdat je samen met Nina op zoek gaat naar je aandachtspunten en juist daaraan gaat werken. En heel fijn dat vooral aandacht ligt op het doen.

  Bedankt Nina!

  antwoord

 • Wouter Brok - Beleidsadviseur Radboud Universiteit Nijmegen

  Wouter Brok - Beleidsadviseur Radboud Universiteit Nijmegen

  25 juni 2015 op 15:11 |
  Nina werkt erg prettig als trainster. Hele fijne persoonlijke aanpak. Ze luistert goed naar wat je wilt en stemt daar haar
  methoden en aanpak op af. Heb in drie trainingen hele fijne tips gekregen die ik meteen kon toepassen in praktijk.
  Kan haar zeker aanraden!

  Nogmaals dank voor alles. Net weer een presentatie voor de afdeling gegeven over de HR agenda en die was voorbij voor ik er erg in had.
  Een goed teken dus, ik zat helemaal in het verhaal!

  -Wouter Brok, Beleidsadviseur Radboud Universiteit Nijmegen.

  antwoord

 • Marcella de Bie, Freelance presentatrice voor o.a. Gamekings-

  Marcella de Bie, Freelance presentatrice voor o.a. Gamekings-

  03 december 2014 op 17:06 |
  'Via een advertentie in een magazine kwam ik bij Nina terecht.
  Net op dat moment had ik een nieuwe baan als presentatrice gekregen bij Gamekings in Amsterdam en had wel wat training nodig.
  Ik heb die dag direct opgebeld en kon al heel snel langs komen voor een kennismakingsgesprek.
  Dit gesprek was erg fijn en Nina haalde al snel naar boven wat ik zou moeten leren/verbeteren en ik voelde me direct gerust gesteld en had er helemaal zin in!

  De lessen daarna zijn we oefeningen gaan doen die bij mij paste en bij de doelstellingen die ik voor ogen had.
  Ik leerde mezelf veel meer open te stellen en niet een act op te zetten maar wel een duidelijke persoonlijkheid.
  De manier waarop Nina de oefeningen deed met mij vond ik erg fijn want ze waren duidelijk en krachtig.
  Ook na de les ging ik met een sterk gevoel naar huis, dat je de wereld aan kan.
  Dus niet alleen is het een les in presentatietraining maar ook in les in persoonlijkheid en durf.

  Ik zal ook zeker zodra ik het weer nodig heb naar Nina gaan voor de trainingen want die zijn gewoon echt top!'

  -Marcella de Bie, Freelance presentatrice voor o.a. Gamekings-

  antwoord

 • RSG Lingecollege

  RSG Lingecollege

  26 november 2014 op 11:16 |
  'De presentatietraining was voor de leerlingen best een uitdaging, maar Nina was goed in staat om ze los te krijgen. Door te beginnen met bewegen in een groep en ze bewust te maken van hun houding, gevolgd door een stukje voor de groep staan, was er een goede opbouw. Het is goed om de leerlingen hun angsten te laten formuleren en ze zelf te laten herkennen dat iedereen het best wel spannend vindt om voor een groep te praten. De leerlingen hebben geleerd dat iedereen kan presenteren en waardevolle tips gekregen, elk op hun eigen niveau. '

  -Marloes van Perlo, RSG Lingecollege-

  antwoord

 • BSO De dag door

  BSO De dag door

  26 november 2014 op 11:13 |
  ‘Met het team van pedagogische medewerksters zijn we met Nina Jilesen aan de slag gegaan tijdens 2 trainingen op maat.
  De eerste eyeopener ontstond toen we van haar hoorden dat meer dan 90% van het efficiënt overbrengen van een boodschap wordt bepaald door de manier waarop je iets zegt. De manier waarop je kijkt en de manier waarop je staat of zit.
  Kinderen hebben van kleins af aan uitstekend werkende voelsprieten, dus was het voor ons zeer zinvol om zowel in groepsverband als individueel te werken aan onze lichaamstaal, aan ons stemgebruik en spreektempo. Nina heeft ons op een enthousiaste en kundige manier uitgenodigd om met name in dit aspect, naar onszelf te durven kijken. Allereerst werd er op een natuurlijke manier een veilig voelende bodem door haar gecreëerd. En daarop konden wij vervolgens gaan oefenen.
  De stijl waarop Nina ons heeft begeleid is persoonlijk en stimulerend, waardoor kwaliteiten beter zichtbaar werden en ontwikkelpunten konden worden aangepakt. Door de tips die ze ons gaf ontdekten we vlotter dan we hadden durven hopen, het effect ervan op onszelf en de toehoorder. Een klimaat van wederzijdse groei is in gang gezet. We gaan als team volgend jaar graag weer door met een aantal inspirerende opfrissingslessen.’

  -Germa Jans en Silvia Linders van Kinderopvang en BSO De Dag Door. -

  antwoord

 • Boekpresentatie Eyeopener bij Hoofdpijn, Lux Nijmegen

  Boekpresentatie Eyeopener bij Hoofdpijn, Lux Nijmegen

  26 november 2014 op 11:11 |
  ‘De presentatietraining van Nina heb ik als zeer zinvol ervaren.
  De technieken die zij aanreikte zoals je uitstraling, gebruik maken van gebaren, je houding en stemgebruik kwamen allemaal aan bod.
  Zij heeft een fijne ruimte waar je kan oefenen in de spotlight met microfoongebruik.
  Nina is deskundig en de feedback die zij gaf heb ik goed kunnen gebruiken bij mijn presentatie. Kortom ik kan het iedereen aanraden.’

  -Corry Oomen volgde de presentatietraining n.a.v. haar boekpresentatie ‘eyeopener bij Hoofdpijn’, in de LUX Nijmegen. -

  antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen