Workshop op maat

Nina biedt naast het vaste cursusaanbod uitdagende workshops aan, op maat gemaakt.
De workshops zijn geschikt voor zelf samengestelde groepen, verenigingen, particulieren, bedrijven, personeelteams etc.
(Ook voor individuele acteertraining kun je een afspraak maken met Nina, waardoor je nog persoonlijker en dieper in kan gaan op het vak acteren.)
Bij iedere groep en bij elk (spel)niveau zal iedereen grenzen verleggen op persoonlijk en acteergebied, plezier ondervinden en leren over het theatervak.
Inhoud en vorm worden afgestemd met de opdrachtgever. Neem als particulier, vereniging, groep of bedrijf vrijblijvend contact op om te bekijken welke uitdagende workshop er op maat gemaakt kan worden en tegen welke prijs.
 

Voorbeelden van theaterworkshop:

tribune theater

ACTEERWORKSHOP THEATER & CAMERA

In deze workshop wordt het verschil tussen groot, fysiek acteren voor theater en klein, waarachtig, subtiel acteren voor een camera op speelse wijze onderzocht.  

WORKSHOP  LIEDINTERPRETATIE

In deze workshop wordt een lied als uitgangspunt genomen voor een theatrale, muzikale voordracht. Zeer interessant voor musicalscholen! Hoe vertaal je een bepaalde inhoud (liedtekst) naar een zang-voordracht die ontroerd, raakt, boeit en aandacht trekt. Je leert in deze workshop wát je zingt (tekstanalyse), wie het zingt (personage transformatie) en hoe je dit
kunt vertalen in je fysiek (gesticulatie en mise-en-scene),
mimiek en stemgebruik. 

WORKSHOP FYSIEK BEWUSTZIJN

In deze workshop worden de fysieke mogelijkheden onderzocht.
Welke invloed heeft je lichaamshouding, expressie, mimiek & stem?
Je leert hoe je kunt transformeren naar een andere rol en dit kan toepassen in het dagelijks leven.

  
 
Zoveel mogelijk op de spelvloer staan en ACTEREN is altijd het streven. Bij acteren komen afgezien van 'het gevoel', talloze technische, inhoudelijke en analytische elementen kijken. In de workshops die worden aangeboden kunnen diverse (acteer)elementen voorbij komen. Denk aan:
Jezelf presenteren, Improviseren, Samenspel, Intuitie en impulsen volgen, Stemgebruik, Fysiek & beweging, Kijken & Luisteren, Incasseren & Reageren, Conflict, Geloofwaardig/waarachtig acteren, Klein, intuïtief acteren, Transformeren, Theater vanuit Muziek, Verbeelding & fantasie, Emoties, Schakelen, Tekst - Dialogen, Grotesk spel, etc. 
In de lessen en workshop is er veel aandacht voor de zintuigen, écht kijken en luisteren naar de ander; sensitief zijn. Er zijn zeer heldere kaders waardoor er vrijheid ontstaat voor elke deelnemer.
De workhops zijn uitdagend, fysiek, persoonlijk en met veel humor. Nina maakt graag gebruik van muziek.

De workshops kunnen op maat worden afgesteld; de duur van de workshop, het leerdoel of de lol om een bepaald onderdeel te onderzoeken en de leeftijd, en ervaring van de doelgroep.

Meer info en/of een op maat gemaakte offerte?
Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*OP ALLE DIENSTEN VAN NINA JILESEN - ACTEERLESSEN NIJMEGEN ZIJN DE ALGEMENE VOORWAARDEN VAN TOEPASSING.

Reacties (3)

 • Toneelvereniging de ToVeRij

  Toneelvereniging de ToVeRij

  20 september 2017 op 12:16 |
  Namens het bestuur en spelersgroep van ToVeRij wil ik je nogmaals hartelijk danken voor de twee geslaagde avonden in Rijkevoort. De lessen zijn door iedereen met veel enthousiasme ontvangen en mede dankzij jouw inspirerende workshops hebben wij nieuwe energie gekregen om onze grenzen te verleggen in het toneelspelen.
  Men vond de opdrachten en vooral de manier waarop je het aanbod bracht, erg leuk en zeer geslaagd. Op het feestje wat we afgelopen zaterdag hadden, werd veel en erg enthousiast over de workshop nagesproken. Een goed teken dus. En dat wil ik je graag even laten weten. Want dat vraagt in de toekomst dus hopelijk om meer van dit soort leerzame avonden!

  Bedankt!

  antwoord

 • OBC Bemmel

  OBC Bemmel

  26 november 2014 op 11:26 |
  ‘Nina verzorgde een theaterworkshop in december 2013: Emotie en fysiek bewustzijn voor 3 VWO.
  Met veel enthousiasme heeft ze met de leerlingen gewerkt, bedankt voor de prettige samenwerking!’

  - OBC Bemmel -

  antwoord

 • OOG Jongerentoneel

  OOG Jongerentoneel

  26 november 2014 op 11:24 |
  ‘Wij werden verrast door de manier waarop Nina een theaterworkshop gaf voor onze leden van het landelijke OOG-jongerentoneel. De workshop bestond uit de twee verschillende vormen van acteren: camera acteren en groot, fysiek theater acteren. Het was professioneel en sloot goed aan bij de spelers. Ik heb van de spelers ook alleen maar positieve geluiden gehoord over de workshop. Zeer veel positieve reacties en complimenten ontvangen over de avond en het initiatief. Dus wellicht komt er een vervolg op het festival. Bedankt voor de prettige samenwerking en wellicht tot volgend jaar.’
  - OOG Jongeren toneel -

  antwoord

Plaats een reactie

U plaatst een reactie als gast U kunt hieronder inloggen